Název kategorie: Ryby

Losos s chilli papričkami a lehkým salátem

Porce pro 4 osoby Ingredience: 600 g filet z lososa 400g salátové okurky 400g cherry rajčátek 400g ledového salátu 10g oleje Šťáva z limetky Chilli paprička 4x celozrnný plátek chleba Sůl, bílý pepř Postup: V misce si připravíme směs z oleje, limetové štávy a … Celý příspěvek

Celý článek »

Pangas s těstovinami a parmazánem

Porce pro 4 osoby Ingredience: 400g pangase 280g celozrnných těstovin 200g ledového salátu 40g parmazánu 10g oleje Citrónová šťáva Sůl, pepř, čerstvá bazalka Postup: Těstoviny připravíme na skus: al-dente. Pangase ochutíme solí, pepřem a zakapeme šťávou z citronu. Filety restujeme zprudka … Celý příspěvek

Celý článek »

Treska na pomerančích s rýží

Porce pro 4 osoby Ingredience: 600g mořské tresky 4 střední pomeranče 400g dlouhozrnné rýže 10g oleje Sůl, pepř, polníček na ozdobu Postup: Filátka z tresky omyjeme, osušíme, potřeme olejem, ochutíme solí, pepřem a zakapeme šťávou ze dvou pomerančů. Rybu prudce orestujeme … Celý příspěvek

Celý článek »

Lososová polévka s čerstvým koprem

Porce pro 4 osoby Ingredience: 400g lososa 1 petržel 1 menší celer 1 pórek 1 malá cibule 2 mrkve 10g oleje Sůl, pepř, čerstvý kopr Postup: Na oleji orestujeme cibulku nakrájenou nadrobno, poté přidáme lososa pokrájeného na kostičky a kořenovou … Celý příspěvek

Celý článek »

Pstruh s cizrnou, rajčátky a olivami

Porce pro 4 osoby Ingredience: 320g  pstruh lososovitý 200g cizrny sterilované 400g cherry rajčat 80g černých oliv Citrónová šťáva, sůl, pepř, ledový salát Postup: Filety ze pstruha osolíme, lehce opepříme, zakapeme šťávou z citronu a potřeme olejem. Filátka zprudka orestujeme na … Celý příspěvek

Celý článek »

Makrela se zelným salátem a bramborem

Porce pro 4 osoby Ingredience: 600g makrely 200g červeného zelí 400g brambor 100g bílého jogurtu do 2,5% t.v.s. Citrónová šťáva Olej Sůl,pepř, kmín, čerstvý kopr Postup: Očištěné rybí filety nakrájíme na větší kousky. Omyté, neloupané brambory rozpůlíme. Zelí nastrouháme nebo … Celý příspěvek

Celý článek »

Kapr na asijský způsob

Porce pro 4 osoby Ingredience: 500g kapra – filety 1 lžíce Solamylu 1 vejce Sůl, mletý zázvor, červená paprika, drcený koriandr 10g oleje 60g mrkve 60g pórku 40g cibule 2 lžíce sojové omáčky 1 dcl bílého vína Rýžové nudle Postup: … Celý příspěvek

Celý článek »

Norská rybí směs

Porce pro 3 osoby Ingredience: 250 g lososa 250 g tresky 150 g oloupaných rajčat 4 jarní cibulky nakrájené na kostičky 50g pórku 125 g nakrájené karotky 70 ml netučného jogurtu 75 ml nízkotučného mléka 125 ml vody Citrónová šťáva … Celý příspěvek

Celý článek »

Losos s ořechy na houbách

Porce pro 4 osoby Ingredience : 700 g lososa bez kůže 4 lžíce lžíce jemně nasekaných mandlí 4 lžíce jemně nasekaných lískových oříšků 4 lžíce sezamových semínek 2 lžíce nasekaného koriandru 1/2 lžičky mletého černého koření 5g olivového oleje Sů, … Celý příspěvek

Celý článek »

Dušené krevety na thajský způsob

Porce pro 1 osobu Ingredience: 170 g větších loupaných krevet 150 g mražené zeleniny ½ šálku thajské omáčky s arašídy (Lidl) 1 lžička sladkokyselé omáčky s chilli (nebo jiná pikantní na krevety) Postup: Krevety opečeme po obou stranách 1-3 minuty … Celý příspěvek

Celý článek »