Název kategorie: Polévky

Lehká dýňová polévka s jablky a dijonskými toasty

Porce pro 4 osoby Ingredience: 10 g oleje 1 cibule 2 stroužky česneku, na plátky kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaný půl lžičky mletého nového koření 1 kg dýně Hokkaido, zbavené semen, nakrájené na kousky 300 g jablek , oloupaných, zbavených jádřinců … Celý příspěvek

Celý článek »

Špenátová polévka s bramborami a citrónovou kůrou

Porce pro 4 osoby Ingredience: 450 g čerstvého špenátu, nahrubo nasekaného nebo zmrazené špenátové listy (Bonduelle) 10g oleje 4 stroužky česneku, prolisované 1 brambora, oloupaná a nakrájená na kostičky 600 ml odstředěného mléka 450 ml drůbežího vývaru 1 cibule, najemno … Celý příspěvek

Celý článek »

Dýňová polévka s pomerančovou kůrou

Porce pro 4 osoby Ingredience: 1 kg dýně (hokkaido) 10g oleje 1 cibule 1 stroužek česneku 900 ml zeleninového vývaru 1 lžička mletého zázvoru 1 lžíce citrónové šťávy 3–4 proužky pomerančové kůry 300 ml mléka 0,5% tuku Sůl, pepř 150ml … Celý příspěvek

Celý článek »

Lososový krém s bramborami a smetanou light

Porce pro 4 osoby Ingredience: 300 g lososa 1 litr vývaru 2 brambory Sůl, pepř 5g olej 250 ml smetany light kopr na ozdobu Na knedlíčky: 2 lžíce mouky 50 g bílé ryby (pangasius nebo treska) 1 lžíce smetany light … Celý příspěvek

Celý článek »

Cizrnová polévka s vajíčkem

Porce pro 1 osobu Ingredience: cizrna v konzervě ½ celeru 1,5l zeleninového vývaru 3 větší brambory 2 mrkve 1 větší petržel kousek bílé ředkve 3 jarní cibulky 1 vejce 10g oleje Sůl, pepř Postup: Mrkev, celer, petržel, kousek bílé ředkve … Celý příspěvek

Celý článek »

Polévka z červené řepy s brambory, mrkví a bylinkami

Porce pro 6 osob Ingredience: 4 středně velké červené řepy 2 lžičky oleje 500 g brambor, oloupaných a nakrájených na kousky 1 litr kuřecího vývaru 2 velké mrkve, oloupané, nastrouhané nahrubo 1 středně velká cibule, nasekaná najemno 3 stonky řapíkatého … Celý příspěvek

Celý článek »

Polévka s hovězím masem – Pot Au Feu

Porce pro 4 osoby Ingredience: 200g vařeného hovězího hrudí 1-2 kedlubny 400g brambor 2-3 mrkve 1l zeleninového vývaru 250g brokolicových růžiček 1 feferonka Hrst pažitky Sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek Postup: Na kostky nakrájíme omytou a očištěnou zeleninu: kedlubny, mrkev, … Celý příspěvek

Celý článek »

Rajská polévka se zázvorem

Porce pro 4 osoby Ingredience: 800g rajčat 1 cibule 5 g oleje 100ml bílého vína 2 stroužky česneku Kousek zázvoru 2-3 lžíce ovesných vloček 1 červená feferonka 400ml zeleninového vývaru 200g nízkotučného jogurtu Sůl, pepř, špetka skořice Postup: Na pánvi … Celý příspěvek

Celý článek »

Polévka fazolová – Minestrone

Porce pro 4 osoby Ingredience: 200g fazolí (sterilovaných) a mražených fazolek zelených 500ml zeleninového vývaru 1 malý pórek 300g květákových růžiček 2 mrkve 2 stroužky česneku 2 šalotky 2 rajčata 250ml pyré z rajčat loupaných Parmazán na posypání Sůl, pepř, špetka … Celý příspěvek

Celý článek »

Jogurtová polévka s okurkami

Porce pro 4 osoby Ingredience: 300g bílého jogurtu 2 stroužky česneku 300g bílého jogurtu do 3% t.v.s 2 okurky salátové 200ml zeleninového vývaru Hrst nakrájené čerstvé pažitky a nastrouhané okurky 1 lžička římského kmínu, bílý pepř, špetka cukru (umělého sladidla) … Celý příspěvek

Celý článek »