Název kategorie: Bezmasé

Avokádo plněné rajčaty a tvarohem

Porce pro 2 osoby Ingredience: 2 avokáda 200g nízkotučného jogurtu 4 cherry rajčátka 1 stroužek česneku 1 lžička olivového oleje 2 plátky žitného chleba Citrónová šťáva Sůl, pepř, bazalka Postup: Avokádo podélně překrojíme, vyjmeme pecku, osolíme a pokapeme citronem. Vyšleháme … Celý příspěvek

Celý článek »

Šmakounový guláš

Porce pro 1 osobu Ingredience: 80 g Šmakouna 15 g hladké mouky Zeleninový vývar v kostce 30 g rajského protlaku 5 g olivového oleje Sůl, pepř Postup: Hladkou mouku opražíme na sucho a rozředíme vývarem. Přidáme rajský protlak, osolíme, opeříme … Celý příspěvek

Celý článek »

Šmakoun po zahradnicku

Porce pro 1 osobu Ingredience: 80 g Šmakouna 50 g mrkve 30 g celeru, 20 g květáku 20 g hrášku 30 g petržele 10g hladké mouky 10 g oleje Sůl, pepř Postup: Mrkev, celer a petržel nakrájíme na kostky a … Celý příspěvek

Celý článek »

Šmakoun v mrkvi

Porce pro 1 osobu Ingredience: 150 g mrkve Voda 80 g Šmakouna 10g hladké mouky 10 g oleje Citrónová šťáva Sůl, pepř Postup: Očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev dusíme společně s kostkami Šmakouna do měkka. Hladkou mouku opražíme na … Celý příspěvek

Celý článek »

Šmakoun na houbách

Porce pro 1 osobu Ingredience: 10 g hladké mouky 10 g oleje 10 g cibule 80g Śmakouna 30 g žampionů Sůl, mletý bílý pepř Zelená petrželka Postup: Připravíme světlou cibulovou jíšku, kterou rozředíme vývarem, přidáme oloupané a pokrájené žampiony, osolíme, … Celý příspěvek

Celý článek »

Plněná rajčata kuskusem s černými olivami a parmezánem

Porce pro 1 osobu Ingredience: 150g rajčat 20g syrového kuskusu 5g krájených černých oliv 50g parmezánu 20g eidamu 20% t.v.s. 1,5g bujónu v kostce 2,5g česneku 20g cibule 3g olivového oleje ¼ vejce Čerstvá petrželka a oregano 40g celozrnné kaiserky … Celý příspěvek

Celý článek »

Nadívané žampiony čerstvým špenátem a rajčaty

Porce pro 1 osobu Ingredience: 220g žampionů 70g čerstvého špenátu 30g rajčat 40g eidamu 20% t.v.s. 7g oleje rostlinného 20g cibule 150g brambor Sůl, kmín Postup: Žampiony očistíme a zbavíme je nožiček. Nožičky žampionů pokrájíme, ochutíme, orestujeme je na pánvi … Celý příspěvek

Celý článek »

Zapečený, pikantní květák na česneku

Porce pro 1 osobu Ingredience: 250g květáku 30g eidamu 30% t.v.s. 150g brambor 5g česneku 30g pálivého kečupu 7g olivového oleje 20g cibule Čerstvá petrželka hladkolistá Sůl, pepř Postup: Květák uvaříme v mírně osolené vodě a rozebereme jej na růžičky. … Celý příspěvek

Celý článek »

Restované papriky na víně s žampiony

Porce pro 1 osobu Ingredience: 200g mix barevných paprik 30ml suchého vína 70g žampionů 40g eidamu 20% t.v.s. 10g česneku 20g cibule 5g olivového oleje 50g celozrnné chléb Citrónová šťáva Sůl, pepř Postup: Podélně rozkrojené papriky vložíme do pánve, kde … Celý příspěvek

Celý článek »

Zeleninový špíz se sýrem pečený na grilu

Porce pro 1 osobu Ingredience: 3g olivového oleje 30g eidamu 20% t.v.s. 150g mix barevných paprik 220g žampiónových hlaviček 100g kukuřičného klasu 50g celozrnné houstičky Citrónová šťáva Sůl, pepř Postup: Na grilovaní jehlu postupně napícháme veškerou zeleninu, kukuřici před napíchnutím … Celý příspěvek

Celý článek »